סדנת-IMPACT.jpg

IMPACT

מסע מרתק אל עולם 

העסקים החדש

חברות רבות מסתכלות על העסק ברבדים השונים. לא רק שורת הרווח
הכלכלי משחקת תפקיד, אלא יעדים נוספים המייצרים ערך בתחומים
שונים: קהילה, כלכלה מקומית, העסקה הוגנת, קיימות ועוד.
אנו שמחים להציע מפגש וסדנה בת יומיים הפותחים צוהר לעולם
העסקים החדש.

המודל של החברה נוגע ב -4 נדבכים עיקרים:
1.צימצום השפעה סביבתית
2 .קידום סובלנות וערכי שוויון בחברה
3 .צמיחה של עסקים קטנים
4 .העסקה הוגנת ומקדמת

למה דווקא אצלינו באברהם הוסטל?
קבוצת אברהם – פעולת על פי עקרונות של תיירות
מקיימת ואחראית Responsible Sustainable
Tourism .קבוצת אברהם גדלה בעשר השנים
לקיומה מחברה קטנה לחברה גדולה המעסיקה
מאות עובדים, מארחת עשרות אלפי תיירים
ומקיימת יחסי גומלין עם מאות עסקים קטנים.
המודל שנבחר לקיים את הפעילות העסקית,
סביבתית וקהילתית הוא מודל איפמקט שנוגע בכל
היסודות של תיירות מקיימת ואחראית.

מודל האימפקט של אברהם אברהם ביזנס (1).pn

מודל האימפקט של אברהם

"אנחנו לא מחפשים רווחים לטווח הקצר, אנחנו מחפשים חברות עם

אסטרטגיות לייצור ערך לטווח הארוך. לא למקסם את הרווחים לבעלי
המניות אלא "למקסם את הערך" לכלל בעלי העניין (Stakeholders)
בחברה: עובדים ובני משפחותיהם, לקוחות, קבלני משנה, הקהילה בה
החברה פועלת והמדינה כולה." לארי פינק, מנכ"ל בלאקבירד, קרן ההשקעות

הפרטיות הגדולה בעולם.

מה בתכונית?
תכנית בת יומיים בתל אביב או בנצרת המשלבת הכרות עם התוכנית, המחשה בפועל באברהם הוסטל ובמרחב בו הוא נמצא, וכלים להחדרת המודל לארגון שלך.(ניתן להרכיב מפגש קצר יותר בן חצי יום או יום השתלמות)

למי המפגש מיועד?
לצוותי ניהול, משאבי אנוש ורווחה, צוותים "ירוקים" או חברתיים המעוניינים להכיר את המודל ובגדול – לכולם....

סדנת-אברהם-IMPACT.jpg
 

אימפקט נצרת
תרבות וכלכל מקומית

ביום הראשון:

Abraham_icon_clear.png

פתיחת התוכנית
קבלת פנים והיכרות עם המקום

10:00

הרצאה על SDG’s ואימפקט

חברות שעושות אימפקט רווחיות יותר מחברות שלא עושות אימפקט

11:00

נצרת – אברהם הוסטל כמודל לאימפקט

מחזון וערכי החברה ועד הלכה למעשה בענף התיירות: תיירות מקיימת (Sustainable Tourism)
ותיירות אחראית (Responsible Tourism) מהתאוריה לביצוע בשטח.

12:30

סיור בנצרת

סיור בהנחיית מעוז ינון, מייסד פאוזי עזאר מבית אבהרם ושותף בקבוצת אברהם הוסטלס וטורס. בסיור נכיר את מעוז ונשמע את סיפור הקמת ההוסטל ב 2005- , כאשר נצרת סבלה מתדמית בעיתית והגירה שלילית, וליקקה את פצעיה לאחר מאורעות אוקטובר 2000 ואירועי האינתיפאדה השנייה.
נלמד על המאבק, האתגרים, הכשלונות וההצלחות בדרך להקמת ותפעול ההוסטל, ונחזה ברנסאנס שמרכז העיר חווה מאז התבססותו. נבקר את בעלי עסקים המקומיים שבלי עזרתם החזון לא היה זוכה למימוש ונזכה להרצאת אורח מפי סוראידה שומר נאצר, מנהלת ההוסטל הראשונה ובת למשפחת עאזר הנצרתית - בעלי בניין ההוסטל, אשר קרוי על שם אבי המשפחה.לאורך הסיור נבקר בגלריות, בתי קפה, מסעדות, דוכנים בשוק, בהוסטל הפאוזי עאזר (שם נשמע הרצאה ונזכה להפסקה בת חצי שעה).
נטעם מיצי פירות טריים, ירקות גליליים ייחודיים, מאפים מסורתיים, פריקה )גרעיני חיטת בוסר ירוקה(, פלאפל, כנאפה וקטאייף, תה אינר )משקה קינמון ואגוזים מסורתי( והרבה קפה ערבי. כדאי להצטייד בנעלי הליכה נוחות, כובע, משקפי שמש ולבוא על בטן ריקה :(

14:00

סדנת כנאפה

סדנה בת שעה וחצי בה נלמד להכין את הקינוח המפורסם והאהוב
מפגש מתוק במיוחד בו נלמד להכין כנאפה בצורה המסורתית אצלנו במטבח ולאכול בסלון
המעוטר ציורי תקרה מיוחדים מהמאה ה 18- בהוסטל הוותיק בעיר העתיקה. סדנה מדהימה
שתפגיש אתכם עם העולם המתוק של נצרת!

17:00

מנוחה קלה, תה בחצר

18:30

ארוחת ערב

20:00

סדנת-אימפקט-נצרת.jpg

לינה - פאוזי עאזר מבית אברהם הוסטל - נצרת

פאוזי עאזר שוכן במרכז העיר העתיקה בנצרת בבית ההסטורי של משפחת עזאר. מבנה אבן מהמאה ה-19

בן 3 קומות, עם תקרות גבוהות, צבועות בעבודת יד וחללים ציבוריים עם נוף פנורמי וקשתות אבן. ההוסטל
מציע חדרים משותפים ופרטיים באווירה ייחודית למטיילים ומטיילות מכל העולם.
Abraham_icon_clear2.png

ביום השני:

Abraham_icon_clear.png

ארוחת בוקר

8:00

אימפקט בארגון - סדנה לגיבוש תפיסת האימפקט בארגון

*לקראת הסדנא יערך מבעוד מועד פגישה של מומחה אימפקט מטעמנו עם מנהלת ה- HR
של החברה/ארגון כדי לייצר תמונות מצב ראשונית לגבי אימפקט בחברה/ארגון והבתאם
תיאום ציפיות לקראת הסדנא.

9:00

סיור בעקבות תרבות היין והבירה של נצרת והגליל התחתון

נבקר בשלושה עסקים מקומיים ומשפחתיים שמייצרים יין ובירה ברמה הגבוהה ביותר .
ממבשלת בוטיק שהוקמה בידי בני העיר נצרת, נמשיך ליקב בוטיק משפחתי במושב פסטורלי
בקרבת נצרת ומשם נמשיך ליקב נוסף, שהוקם ממש לפני כמה חודשים, שם נלמד על
טכניקות חדשות בתחום ייצור היין. הסיור רווי טעימות ונשנושים, ומתובל בסיפורים מעוררי
השראה על אנשים שהחליטו ללכת אחרי הלב ולעשות את מה שהם אוהבים.
הסיור כולל:
ביקור במבשלת בירה נצרתית בבעלות פרטית וביקבי בוטיק משפחתיים על רקע נוף
פסטורל י
בכל תחנה ינתנו טעימות של יין או בירה לצד כיבוד קל
נפגש עם בעלי המקום ונשמע את סיפורם ונלמד על תהליך היצירה שלהם
*ניתן לרכוש את התוצרת המקומית ישירות מהיצרן

11:30

במהלך הסיור ארוחת בוקר

סיכום

15:00

סיום משוער

16:00

impact-nazareth.jpg
impact-tel-aviv.jpg
 

אימפקט תל אביב
עסקים בעיר ללא הפסקה

ביום הראשון:

Abraham_icon_clear.png

התחלה - קבלת פנים 

09:00

פתיחה קצרה

ברוכים הבאים לאברהם הוסטל

09:45

הרצאה - SDG's ואימפקט

חברות שעושות אימפקט רווחיות יותר מחברות שלא עושות אימפקט

10:00

אברהם הוסטל כמודל

מחזון וערכי החברה ועד הלכה למעשה בענף התיירות: תיירות מקיימת(Sustainble
Tourism) ותיירות אחראית (Responsible Tourism) מהתאוריה לביצוע בשטח.

12:30

רעבים? בואו לטעום את העסקים הקטנים בשוק לוינסקי ושכונת פלורנטין!

 

טעימה מסצינת האוכל הכי חמה בתל אביב! הצטרפו לתושב שכונת הפועלים בסיור שוק
כמו שטרם חוויתם – אוכל כיד המלך ושתייה ללא הגבלה פרי עמלם של תושבי השכונה
במעדניות, המסעדות, דוכני התבלינים ודוכני הבוטיק של הדור החדש.
איך קרה ששכונת פועלים קטנה בדרום תל אביב הפכה למרחב המסחרי הכי סואן בעיר?
סיבוב איתנו בשכונת לוינסקי יבהיר את העניין .
המדריכים שלנו הינם מתושבי השכונה, אשר ישמחו להכיר לכם את המרחב הקולינרי המגוון
של מדרחוב לוינסקי המתחדש. נעבור מסע בין מעדניות וחנויות הפתוחות לעסקים כבר 80
שנה לבין מסעדות ובוטיקים של יזמים צעירים.
מהבורקס הכי טרי בעיר ועד מקדש העראק הגדול בישראל. ביחד נרד לשורש העניין בשוק
התבלינים העשיר והריחני שעשה עליה מסלוניקי ואיסטנבול כבר לפני מאה שנה, ומאז לא
מפסיקה לרגש. הסיור הקולינרי הינו גם סיור חוויתי בהליכה איטית, תוך מפגש עם תושבי
השכונה המקומיים, סיפורים מהווי השכונה והכל באווירה הפתוח ובאווירה קלילה, כיפית
ורוויית יין!

13:30

מנוחה קלה אצלינו על הגג או בלאונג'

שתייה קלה, בירות, מוסיקת רקע ונשנושים

16:30

סדנת בישול או אלכוהול

18:30

סיום משוער

זמן חופשי ובר פתוח על גג ההוסטל

21:00

סדנת-אימפקט-תל-אביב.jpg

ביום השני:

Abraham_icon_clear.png

ארוחת בוקר

8:00

אימפקט בארגון - סדנה לגיבוש תפיסת האימפקט בארגון

סדנה לגיבוש תפיסת האימפקט בארגון .
*לקראת הסדנא יערך מבעוד מועד פגישה של מומחה אימפקט מטעמנו עם מנהלת ה HR
של החברה/ארגון כדי לייצר תמונות מצב ראשונית לגבי אימפקט בחברה/ארגון והבתאם
תיאום ציפיות של הסדנא.

9:00

על גג הסנטר – קיימות וחקלאות עירונית

הצטרפו להצצה אל "מאחורי הקלעים" של הלב של תל אביב: מערכת התפעול של דיזינגוף
סנטר, מושבות העטלפים, המעברים התת-קרקעיים המרשימים של הסנטר, וגולת הכותרת –
החווה החקלאית על גג המבנה המשקיפה אל הנוף העירוני השוקק שמתחתיה .
דיזנגוף סנטר הוא מרכז בילוי וקניות ייחודי, הממוקם בלב תל אביב, בין בנייני השכונה, זאת
בניגוד למרכזי קניות רבים הנמצאים בשולי הערים או באזורי תעשייה. מיקומו הייחודי של
הסנטר מציב בפניו אתגרים והזדמנויות, אך גם הופך אותו להיות מה שהוא – תל אביבי
אמיתי .
המרכז מקדם את נושא הקיימות העירונית בדגש על טבע עירוני, חקלאות אורבנית ונושאים
סביבתיים אחרים, זאת לצד התנהלות חברתית תומכת ומאפשרת .
במהלך הסיור נעסוק בקשר שבין כלכלה, חברה וסביבה ובאופן הייחודי בו הוא מתקיים
בסנטר; נשמע על התייעלות האנרגטית ופעולות להקטנת טביעת הרגל הפחמנית של
הסנטר. נבקר על הגג, בחווה לגידול ירקות בשיטה הידרופונית ואקוופונית. נכיר את כוורת
הדבורים הביו-דינמית ומטרת פעילותן החשובה בסמוך לגינת הפרפרים הציורית ונלמד מהו
הערך הסביבתי שלהם. נבין כיצד ערכים חברתיים מביאים להעברת עובדי הקבלן להעסקה
ישירה ולטיפוח עסקים קטנים וקהילות המקומיות. נבקר בחממה לגידול ירקות ללא אדמה
כלל, ונשמע איך חווה שהוקמה על הגג מספקת ירקות ל 15- מסעדות מדי יום. נלמד מהם
היתרונות של שיטת הגידול ההידרופונית, המתאימה לגידול ירקות במרחב העירוני.
 

11:00

סיכום

15:00

סיום משוער

16:00

 

יצירת קשר

ליצירת קשר ולתיאום הסדנה, אנא מלאו טופס זה ונחזור אליכם בהקדם

ההודעה נשלחה